Challenging Tomorrow la TEDxTârguMureș. Cea de-a III-a ediție va avea loc pe 11 februarie

7505

O nouă conferință TEDxTârguMureș va aduce împreună comunitatea locală, speakeri și idei inovatoare, în data de 11 februarie, de la 14:00 la 20:00, la Teatrul Studio.

Tema de anul acesta Challenging Tomorrow a pornit din dorința de a afla ce provocări ne aduce viitorul și cum putem să le adresăm, dar și din dorința de a afla cum putem da formă societății pe care ne-o dorim.

La eveniment participă speakeri care vor vorbi despre cum o idee inovatoare, proiectele de impact sau experiența personală pot influența viitorul și schimba comunitatea, societatea și lumea.

Pe scena TEDxTârguMureș vor urca:

David Timiș, Growth Engineer Manager la Google coordonează unul dintre cele mai ambițioase programe de training din România – Atelierul Digital. Timpul liber și-l dedică în cadrul Global Shapers Community, o rețea de tineri din toată lumea care își folosesc abilitățile și proi ectele pentru a face o schimbare pozitivă în comunitățile din care provin, dar și în întreaga societate.
Florina Pop este Psiholog Clinician Specialist la Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță. Principala expertiză este cea în intervenția psihologică pentru complicațiile asociate afecțiunilor și tratamentelor oncologice. Deși este un domeniu dificil, Iulia crede cu tărie în oameni iar intervenția psihologică pentru pacienții oncologici o vede ca pe o combinație dintre „artă” și știință.
Lawrence Warry deține o centură neagră Aikido și este și instructor în Amsterdam. În discurs explorează modul în care putem construi instrumente de colaborare în beneficiul unui loc de muncă mai bun, dar și a societății din viitor. Nu ne referim strict la instrumente software, ci la cele umane pentru a îmbunătăți colaborarea dintre oameni, oferind exemple din aikido și din Samurai Game® (Lawrence fiind certificat ca facilitator Samurai Game).
Iulia Oprea este pentru a doua oră speaker în cadrul TEDx, lucrează cu oamenii de mai mult de 9 ani și se prezintă ca fiind un Gestalt Coach. În cadrul acestei ediții, ne va povesti despre pluriperspectivismul în relațiile interumane și despre cum putem utiliza emoțiile noastre negative de zi cu zi în beneficiul nostru.
Maurice Zondag este personality coach și ne invită în călătoria sa pentru a descoperi 5 surse ale fericirii care ne permit să luam controlul asupra vieții noastre.
Marius Mariș și-a început propria afacere încă din liceu, și-a luat BAC-ul, dar crede că responsabilitatea lui legată de școală nu s-a oprit aici. El crede că schimbarea se produce mai sigur de jos în sus, iar în idealismul său a găsit metode de a schimba sistemul public de învățământ din interior.
Vizi Imre, un tânăr muzician care a învățat să cânte singur la chitară de la 14 ani și a trecut cu succes prin Vocea României și Eurovision va asigura momentul de entertainment.
Conferința va fi moderată de către, Johann Stan, curatorul evenimentului, și îl va avea drept invitat special pe Dan Mașca, fondator REEA.

Biletele pot fi achiziționate de pe platforma iabilet.ro, de aici: https://goo.gl/eTLmO4

TEDxTârguMureș se bucură de susținerea partenerilor Lateral și , iar alți parteneri urmează să fie anunțați.
Pentru a fi la curent cu toate informațiile, conectați-vă la comunitate și urmăriți TEDxTârguMureș pe Facebook sau Instagram.

#ChallengingTomorrow
#TEDxTârguMureș

Despre TEDx, x = eveniment organizat independent
În spiritul ideilor demne de răspândit, TEDx este un program de evenimente locale, organizate independent, care reunesc oameni pentru a trăi împreună o experienţă asemănătoare TED. În cadrul unui eveniment TEDx, TED Talkurile video şi speakerii live sunt combinate pentru a genera discuţii şi conexiuni adânci. Aceste evenimente locale, organizate independent au marca TEDx, unde x = eveniment TED organizat independent. Conferinţa TED oferă îndrumare generală pentru programul TEDx, dar evenimentele TEDx individuale sunt organizate independent. (Supuse la anumite reguli şi reglementări).

Despre TED
TED este o organizaţie non-profit devotată Ideilor Demne de Răspândit (Ideas Worth Spreading), de regulă sub forma unor discursuri scurte, puternice (de 18 minute sau mai puţin), livrate de gânditorii de top ai prezentului. Multe dintre aceste discursuri sunt susţinute în cadrul Conferinţei anuale TED, din Vancouver, Columbia Britanică, şi devin disponibile ulterior, în mod gratuit, pe TED.com. Printre speakerii TED s-au numărat Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Sal Khan and Daniel Kahneman.
Iniţiativele TED deschise şi gratuite, pentru răspândirea ideilor, includ TED.com, unde noi TED Talkuri sunt postate zilnic; Proiectul de Traducere Deschisă, care oferă subtitrări şi transcrieri interactive, precum şi traduceri de la mii de voluntari din toată lumea; iniţiativa educaţională TED-EdPremiul TED anual în valoare de milioane de dolari, care finanţează persoane excepţionale cu o “dorinţă” sau idee, pentru a crea schimbare în lume; TEDx, care oferă licenţe pentru mii de indivizi şi grupuri care găzduiesc evenimente în stilul TED locale, organizate independent, peste tot în lume; şi programul TED Fellows, care selectează inovatori de pe tot globul pentru a amplifica impactul proiectelor şi activităţilor lor remarcabile.
Urmăriţi TED pe Twitter la http://twitter.com/TEDTalks, pe Facebook la http://www.facebook.com/TED sau pe Instagram la http://instagram.com/ted.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari TEDxTarguMures pentru aceasta initiativa fantastica! Mi-as dori sa asist la eveniment pentru a auzi speakerii si discutiile despre provocarile viitorului si cum putem avea influenta in lume. Este mai mult decat remarcabil sa dovedim cum se schimba lucrurile prin crearea unor instrumente umane, proiecte de impact si idei inovatoare. Sper sa fiti succes in aceasta idee minunata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.