De ziua primarului, se împarte mită electorală în centru

64496

Dacă vă era foame azi și erați prin centrul orașului fără bani la voi, aveați noroc. Coincidență sau nu, de ziua primarului Dorin Florea, în plin program de Zilele Târgumureșene, azi era liber la mâncare, apă și bere. În centru, în anul 2016.

Cineva a avut amabilitatea să documenteze șpaga electorală din cadrul Zilelor Târgumureșene, care anul acesta a renunțat pare-se la perdea. După ce au fost mutate din iunie în luna mai, ca să fie în plină campanie electorală, acum s-a trecut și la alimentarea gratuită a populației, ca circul să fie asezonat într-adevăr și cu pâine.

Acum e foarte interesant de urmărit sursa finanțării acestui festin. E din bugetul local? Dacă da, a analizat cineva oportunitatea ca din taxe și impozite să dăm populației de mâncare de ziua domnului primar? Sau mai e varianta cealaltă, în care din bugetul de campanie al domnului primar, candidat independent pentru un nou mandat, echipa dumnealui a găsit de cuviință să dea de mâncare la popor. Doar că atunci e o problemă cu legea electorală, care spune în felul următor:

„Următoarele tipuri de acțiuni și materiale de propagandă electorală nu mai sunt permise de prevederile legale în vigoare în timpul campaniei electorale:
a) Vehiculele inscripționate cu sloganuri de campanie.
b) Vehiculele care difuzează materiale audio, în mers sau staționar.
c) Spectacole, serbări, focuri de artificii, etc.
d) Bannere, mesh-uri, corturi publicitare, pavilioane publicitare, panouri publicitare mobile, steaguri publicitare, calcane, ecrane publicitare, indicatoare publicitare direcționale, structuri de publicitate auto-portante, mijloace de publicitate, panouri publicitare, panouri publicitare mobile, proiecte publicitare speciale, publicitate luminoasă, publicitate pe vehicule.”

Oricum ar fi, e incredibil că în 2016, la Tîrgu Mureș încă ne complacem în astfel de comportament electoral, în care alegătorul e cumpărat cu o masă și o bere.

3 COMENTARII

  1. Corect, se tin de vreo 5 ani in mai, pentru a nu le strica concediile alesilor penali. tot asa cum se tine langa stadion pentru ca hotii lui florea intarziasera cu repararea cetatii. un motiv ca penalul sa puna laba pe parcul pe care il vroia de vreo 15 ani.doar hotii si interese

  2. Totuși votul e pana la urma secret, si concluzia ca votantul S-a vândut doar pentru ca a mâncat un mic si o bere nu e neaparat corecta. Eu iau micul gratis, beau berea, si votez cu cine am chef eu. Nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.