Cum minte Poliția Locală negru pe alb

53043

Am scris aici despre cum spațiile din cetate sunt ocupate deși nu ar putea fi din punct de vedere legal. Inclusiv Primăria știe acest lucru, având evidența ONG-urilor care au înregistrate sedii sociale sau puncte de lucru în spații din cetate.

În 13 iulie s-au solicitat Primăriei informații despre evenimentele desfășurate în cetate și despre ONG-urile care folosesc aceste spații. E important să știm cum se poate ca un ONG să desfășoare activități în cetate, fără baza legală a unui contract de închiriere/concesiune, iar Poliția Locală să nu ia nici o masură? În subsidiar, e la fel de important de știut dacă și cum sunt eliberate autorizațiile de ISU pentru ONG-urile culturale care derulează activități în bastioanele din cetate, în speță fiind vorba despre companiile de teatru Scena și 74. Era interesant de știut cum ei (și doar ei, pentru că nu s-a publicat nicăieri transparent un anunț pentru toți cei interesați) pot desfășura activități în cetatea nerecepționată după renovarea din fondurile europene? Și, la final, cine plătește curentul electric, gazul și restul utilităților?

Primăria a ocolit toate aceste răspunsuri, însă observăm că la rectificarea bugetară care urmează să fie făcută, sunt prevăzute fonduri suplimentare pentru aceste cheltuieli de la cetate, deși oficial spațiile sunt tot neutilizate.

În fine, vine la final și Poliția Locală, care dă un răspuns pe care vi-l prezentăm mai jos, în care minte la modul cât se poate de oficial. Ori dintr-o neștiință impardonabilă (Activitatea teatrelor care funcționează acolo și încasează bani din bilete, nu este una comercială?), ori dintr-un interes de a masca și proteja activitățile care se derulează în afara cadrului legal în cetate.

unnamed (1)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.