120.000 de euro pentru Academia de Sport

3061

Pe ordinea de zi a ședinței CL din luna iulie s-a strecurat un proiect de HCL prin care Primăria își propune să aloce 528.000 de lei, adică aproximativ 120.000 de euro pentru lucrări de reamenajare pe care urmează să le facă la Academia de Sport, imobil pe care-l deține în complexul Weekend. De notat că Academia de Sport este în fapt baza de antrenament a ASA 2013, lucru important de reținut, câtă vreme cei 120.000 de euro sunt banii contribuabililor.

Despre analiza economică a investiției, și costul de peste 700 de euro/mp de reamenajări și dotări, prea multe nu pot spune. E mult? e puțin? putem să emitem opinii contradictorii. Despre oportunitate însă, putem însă măcar să facem câteva observații. Putem de pildă să constatăm că, în timp ce mai sunt numeroase cazuri în care părinți renovează săli de clasă din diferite școli aflate în patrimoniul Primăriei, aceeași Primărie alege să aloce 120.000 de euro în această academie de sport. Și la fel putem trage numeroase alte paralele și să ne întrebăm de ce este prioritară investiția unei sume de acest ordin într-o infrastructură pe care o va folosi 99% din timp un club privat de fotbal. De fapt, ca să fiu și mai exact, același club privat de fotbal.

La vremea inaugurării, Dorin Florea declara aici că „Academia a fost ideea lui Claudiu Maior şi vine ca un cadou pentru toţi cei care au făcut ceva pentru sport, oameni care au pus mult suflet şi este destinată copiiilor noştri”. Constatăm în practica de zi cu zi că nu toți copiii târgumureșenilor au acees la ea. Pentru că sunt zeci de alte cluburi sportive în afară de ASA 2013, însă doar cei privilegiați au acces la ea. Constatăm că, pe lângă finanțarea alocată ilegal spunem noi, mai nou ilegal spun și procurorii DNA, Primăria le acordă și acces la o bază sportivă, în care a investit sume considerabile de bani și nu dă semne că s-ar opri. Constatăm că de la comunicatul DNA în care aflam că primarul Dorin Florea și directorul economic Kiss Imola sunt puși sub urmărire penală, între timp dosarul a evoluat și nu în favoarea celor implicați, astfel că au fost blocate conturile clubului și, în ciuda contestării măsurei în justiție, măsura a fost confirmată inclusiv de instanța de apel. Detalii aici. Și totuși, Primăria pune acum acest proiect pe ordinea de zi. Destul de greu sau poate chiar inexplicabil.

1 COMENTARIU

  1. e hotia lui maior, cel cu furt si pe pfa. cautati calificarea lui maior si cum a furat 35.000 de lei ca pseudo-specialist angajat cu pfa inregistrat cu 48 de ore inainte de angajare. Budos olah sau ce?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.