Clădirea Liceului de Artă arată jalnic. Soluția Primăriei: prelungirea contractului de chirie

4098

Au trecut alegerile, urmează să fie validați noii consilieri locali aleși, iar ei, legislativul, să-și înceapă activitatea. Între timp, executivul rămâne același, și-și vede de treabă în implementarea strategiei de dezvoltare. Un exemplu vine de la învățământ.

Trei din cele mai importante unități liceale de învățământ din Tîrgu-Mureș și județ, stau în chirie. Spațiile sunt improprii învățământului din acest secol în care trăim. Am explicat deja aici de ce ar fi nevoie și cât ar costa un campus școlar nou care într-adevăr să se adreseze copiilor din acest secol, campus în care Unirea, Bolyai și Liceul de Artă s-ar putea muta. Între timp, iată că expiră contractul de chirie de la Liceul de Artă. Problema va fi pusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe de CL. Puteți constata singuri că viziunea pe termen mediu și lung este zero, din Expunerea de Motive și Proiectul de Hotărâre. Citez din expunerea de motive:

„Contractul de închiriere se propune a se încheia pe 5 ani, cu posibilitate de prelungire cu acordul părţilor. Proprietarul imobilului îşi justifică această solicitare prin prizma faptului că doreşte acceasarea de fonduri europene pentru realizarea de investiţii la imobilul supus închirierii, lucru care nu se poate realiza decât dacă există o formă juridică (contract), întinsă pe o perioadă mai mare de timp. Aceasta reprezintă una din condiţiile pentru îndeplinirea căreia se pot accesa aceste fonduri”.

Nimic despre ce anume se dorește a se investi, ce se va întâmpla peste cei 5 ani, care este strategia de a oferi copiilor condiții de învățământ normale pentru acest secol.

La modul declarativ, în campania electorală senatorul Marius Pașcan, reprezentantul primarului fost și reales, spunea într-o dezbatere că recunoaște și susține nevoia construirii unui campus școlar nou. Iată că vine unul din acele momente în care are ocazia să treacă și la fapte.

Așteptăm prima ședință CL, când senatorul Pașcan cu siguranță, ales pe lista de la CL, va renunța la mandatul de senator și se va dedica întru realizarea acestui deziderat. Că doar n-o fi candidat la CL doar ca să mintă electoratul. 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.