Mai pe româneşte despre… maghiari (Románul a… magyarokról)

9589

Jurnalistul Szabó Csaba din Cluj-Napoca vă invită la o (re)lansare de carte, Antologia “Corbii Albi” 2015, intitulată Zbor pe loc, vineri, 25 noiembrie, la ora 18,30 în sala de şedinţe de la Asteri, strada Poştei, nr. 1, din Tîrgu Mureş.

Scopul de a vorbi româneşte despre maghiari

Probabil aţi auzit adesea întrebarea „Ce mai vor maghiarii? Au mai multe drepturi decât noi, majoritarii”, întrebare rostită chiar cu mâhnire de unii dintre noi. Încercând să răspundă la această întrebare, dar şi pentru a –i cunoaşte mai bine pe concetăţenii noştri de etnie maghiară, jurnalistul Szabó Csaba a pus bazele unui Club Media „Corbul Alb” , apoi în 2014, a fondat portalul de Contact Româno-Maghiar, cu scopul de a vorbi „mai pe româneşte despre maghiari”. Astfel putem lupta împotriva prejudecăţilor şi a ignoranţei, cauzele celor mai multor neînţelegeri, nu doar în opinia jurnalistului.

37 de autori adunaţi într-o carte

Ca o încununare a activităţii zilnice pe portalul Corbii Albi, fondatorul Clubului a editat o antologie „Corbii Albi” 2015, o carte ce cuprinde gândurile, impresiile unor autori, români şi maghiari, 37 la număr, despre convieţuirea celor două etnii. Intitulată „Zbor pe loc”, cartea recent lansată la Sala Radio din Cluj-Napoca aduce scrierile unor jurnalişti, bloggeri, istorici  sau cadre didactice precum Ioan Aurel –Pop, profesor universitar, rectorul UBB Cluj-Napoca sau Lidia Ostaş, profesoară din Republica Moldova. Printre cei 37 de autori, printre care sunt şi doi târgumureşeni, unii sunt din Elveţia, Statele Unite ale Americi, Ungaria sau  Spania, iar alţii sunt din Cluj-Napoca, Braşov, Botoşani, Constanţa, Sf. Gheorghe sau Turda. Ei sunt „oameni care cred în posibilitatea clădirii unei societăţi în care românii şi maghiarii se pot regăsi cu capul sus, având speranţa dăinuirii ideilor generoase şi pragmatice ale celor două naţiuni  de pe aceste meleaguri”, potrivit fondatorului.
Detalii, vineri seara, la Asteri!

Erika MĂRGINEAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.