Am sesizat Inspectoratul în Construcții pe tema clădirii E ON din Pandurilor

12221

Ne-au contactat în ultima perioadă mai mulți locuitori din zona bulevardului Pandurilor care spun că, după inaugurarea noii clădiri a E ON, zona a fost inundată de mașini, parcările sunt pline și se circulă greu. Din păcate Planul Urbanistic General nu e actualizat din 2002 încoace, iar legislația din domeniul urbanismului e destul de lacunară și dă voie la tot felul de derogări. Cam acesta este contextul general.

Cert este că avem de-a face cu o clădire unde lucrează aproximativ 700 de angajați și care are 160 de locuri de parcare, cel puțin acestea sunt informațiile oficiale furnizate de E On presei (sursa ZF). Ce nu e declarat e faptul că grosul angajaților nu prea are acces la respectivele locuri de parcare. Așa că parchează, fie în parcarea Profi, fie pe Pandurilor, fie pe străzile din vecinătate. Ceea ce evident că duce la nemulțumirea locuitorilor și proprietarilor de mici afaceri din zonă.

Evident că Primăria, care a eliberat autorizația de construire și certificatul de urbanism trebuia să se gândească puțin când a avizat ridicarea unui imobil pentru 700 de angajați într-o zonă rezidențială și așa înghesuită, cum este cartierul Tudor. Dar n-a făcut-o. Ce am putut face sub umbrela AMPER, a fost să sesizăm Inspectoratul Județean în Construcții Mureș, căruia i-am înaintat o plângere. În ea, cerem să se verifice legalitatea emiterii certificatului de urbanism și a autorizației de construire a clădirii. Așteptăm acum răspunsul…

Mai merită menționat de asemenea că cea care a construit clădirea este firma familiei Bența, care apare mai nou tot mai des în comunicatele DNA. O dată aici, în legătură cu lucrările de la Parcul Auto pentru Sporturi cu Motor și o dată și aici, în legătură cu lucrările efectuate ilegal de Romgaz pentru devierea unor conducte.

Sursa foto.

6 COMENTARII

  1. Si nu e singura cladire de genul asta. Aceeasi problema va exista si la blocurile cele noi de pe locul fostului mini-fotbal din Dambu sau la blocurile noi de la iesirea spre Livezeni sau la ce se va construi (blocuri, banuiesc) de pe str. Gloriei. Dar hei, intotdeauna se va gasi un spatiu verde sau un trotuar care poate fi convertit in parcari. Si nu orice fel de parcari, ci din acelea acoperite frumos, cu scanduri! Doar asta solicita populatia orasului cand este vizitata de Claudiu Maior.

  2. Si totul se rezuma la faptul ca nu avem transport local civilizat. Nimeni nu doreste (si ii inteleg) sa urce si sa calatoreasca cu autobuze de mana a 10-a din anii 70 care circula cum vor ele. Oamenii nu ar fii nevoiti sa foloseasca masinile personale pt orice deplasare. Un autobuz din secolul XXI ar fi mai ieftin si mai confortabil pt toti. Dar ce a facut Siletina? A facut achizitii de autobuze pe care probabil si India ar fi refuzat-o.

  3. Problema parcarilor e peste tot. Cand se inmatriculeza 5000 de masini pe an si se radiaza 400, undeva trebuie sa se parcheze. Romanul e comod, si daca ar putea si-ar parca masina in birou. Totusi o simpla intrebare… Exista ceva care s-a facut in orasul acesta care sa nu fie criticat? Cred ca suntem cei mai buni critici si reclamagii

    • Dar cam ce s-a facut in orasul asta care sa nu merite criticat? 🙂 De fapt, ce s-a facut in orasul asta in ultimii 25 de ani??

  4. dati lui benta peste bot, dobitocul are spatiul, e raspunderea lui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.