Cum a stricat Primăria o pistă de alergare, ca să facă una nouă, mai proastă

8129

Proiectul de reabilitare a Platoului Cornești a costat, potrivit Primăriei, 14 milioane de lei, bani care s-au cheltuit cu sau fără cap, cu sau fără fundamentare bazată pe necesități. Cel mai bun exemplu este amenajarea unei piste de alergare noi, în condițiile în care exista deja una perfect funcțională, mai lată și mai lungă decât cea amenajată ulterior. Adică, ce vreau să spun, e că mai toți alergătorii care utilizează platoul, o regretă pe cea veche, distrusă între timp.

Să vedem puțin cronologic, ordonat, ce a făcut Primăria în ultimul an legat de pista/ele de alergare de la Platou.

1. Aprilie 2015, pe atunci viceprimarul Claudiu Maior, ne comunică de la fața locului că s-a turnat un nou strat de zgură pe pista de alergare, modernizată astfel în cadrul proiectului de reabilitare a Platoului Cornești.

2. După ce investește sume în reabilitarea pistei existente, în același an 2015, în toamnă, Primăria începe lucrările la noua pistă de alergare, care se face în imediata vecinătate a celei existente proaspăt reabilitate, iar cea veche este încet-încet distrusă. Mai întâi o bucată este ciuntită pentru a face loc unei parcări în pădure, iar mai apoi, pe măsură ce lucrările avansează, sunt distruse părți tot mai lungi. Într-un final, pe la începutul acestui an, ea devine total nepracticabilă.

3. Între timp, cam tot în aceeași perioadă, adică acum aproximativ o lună – două se finalizează lucrările la pista de alergare nouă. Ea devine funcțională, iar alegătorii, vrând-nevrând încep să o folosească în locul celei vechi.

La nici 2 luni de la terminarea lucrărilor, noua pistă arată așa cum se poate vedea în imaginile de mai jos:

Așadar, să recapitulăm: aveam o pistă de alergare, am reabilitat-o, apoi am distrus-o, iar în locul ei s-a construit una nouă, mai scurtă, mai îngustă și care la 2 luni de la terminarea lucrărilor deja poate intra în reabilitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.