Dorel ajuns la zidurile Cetății Tîrgu-Mureș

11583

Fără să analizăm prea mult, un mic exemplu despre calitatea lucrărilor la cetate. Aici sunt lucrările finalizate inițial la zidul dinspre str. Avram Iancu. IMG_1521

După cum se poate vedea, după ce muncitorii și-au demontat schelele și au trecut primele ploi, s-a văzut execuția proastă a acoperișului zidului, de pe care apa se scurge exact pe zid. În timp, nu prea îndelungat, rezultatul este înnegrirea zidului. Așa că a fost nevoie de o nouă intervenție, pentru prelungirea acoperișului. Așa cum se vede din imaginile de mai jos:

IMG_1523

IMG_1524

Doar că lucrările se execută și a doua oară neglijent. Găurile care se dau în zid pentru montarea prelungirii acoperișului, produc acea roșeață la care se pare că nimeni nu se gândește că înroșește zidul recent reabilitat și înnegrit de pe la mijloc în jos din cauza primelor intervenții. Așa că, în loc de zidul alb-negru (stânga imaginii de mai jos), avem în urma celei de-a doua intervenții, un zid roșiatic murdar (dreapta imaginii):

IMG_1520

Chiar dacă n-ar fi monument istoric, lucrarea ar fi una rușinos de neglijent executată. Pentru un monument istoric cum este cetatea medievală, unde legislația este mult mai strictă și nu permite degradarea aspectului inițial, intervenția este cu atât mai descalificantă.

2 COMENTARII

  1. Draga mea Dojna de ce te framinti asa de tare pentru aceea Cetate . Daca luam lucrurile serios recesamuntul- népszámlási adatokat-din1902-SECUI-19019 oláh1717 -sasi 606 iar din 2002 romani 75496 maghari 70123 germani 302 Daca ai priceput ma inclin in fata ta si te sarut de mina cu toate ca am peste 60 de ani si nu stiu cum explici diferente intre cifrele. Nu ma refer la acelasi naniune carui Impara dupa Revolutie si a proclamat ca are 6 mill. de indiviz .Cu tot respece .Feri

  2. nu stiu cum sa va spun dar in cetate se lucreaza si cei de la alfaconstruct lucreaza in incinta si nu la exterior

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.