„Iertați-mă pentru modul, dar acum vă spun din suflet”

14417

Ieri a fost ședință de Consiliu Local. Iritat de dosarul de la DNA și de problema deșeurilor, edilul Dorin Florea s-a adresat consilierilor. Pentru că noi n-am reușit să înțelegem mai nimic, o să redăm mai jos declarația, fără nici un comentariu suplimentar și o să vă lăsăm pe dumneavoastră să înțelegeți ce doriți și să o interpretați cum doriți:

Citiți cu exactitate jurământul pe care l-ați făcut, să știți că poziția unor consilieri care din rațiuni superioare au decis, l-ați făcut în fața camerelor și tot se înregistrează, voi uza de aceste lucruri, pentru că nu mi se pare normal ca probleme de interes clar a localității să le treceți prin troc politic. Este inacceptabil, așa ceva nu a fost niciodată în Consiliul Local. Eu v-am explicat și vă spun de fiecare dată ca omul care sunt interesat în prim-plan ca asupra Primăriei sau activității noastre să nu existe niciun fel de suspiciune, ca fiecare își asume responsabilitatea luând la cunoștință sau cerând orice fel de expertiză care vă este necesară.
Cred că nu s-a opus Primăria absolut de a vă încuraja Executivul să luați decizia cea mai corectă în funcție, dacă nu cunoașteți ceva să apelați la tot felul de experți care vă pot ajuta într-un anumit moment confuz sau eu știu, cu toate că știu că este dominat Consiliul Local de avocați, juriști sau așa mai departe.

Am discutat azi-dimineață cu președintele Consiliului Județean vizavi de problema care vă macină: gunoiul. Nu vreau să descopăr morții, dacă nu știți vi s-a explicat de sute de ori cum s-a ajuns în situația asta fără ca primăria să aibă nicio vină. Ni s-a interzis și posibilitatea de a avea propria strategie. Eu ce fac acuma numai vă povestesc lucruri care sunt cunoscute. Dacă aveți alt format sau altă gândire de cercuri de șmecheri nu treceți primăria prin filtrul ăsta, nu încearcă și nu a încercat niciodată cineva să vă păcălească sau să vă ducă în eroare. S-a ajuns în situația asta din entuziasmul tâmpit la vremea respectivă în care nu s-a obținut garanții din partea consiliului și cei care au negociat vizavi de proiectul european. Dacă aveam o supapă că de mâine primăria face ce vrea, atunci era altceva. Acest lucru s-a votat în unanimitate în Consiliul Local acum vreo 6 ani. A fi amendați de Garda de Mediu pentru că nu luați o decizie, nu am decât să caut măsurile legale să mă îndrept împotriva celor care nu vreți să înțelegeți. Consiliul Local nu trebuie să fie la îndemâna unui derbedeu delator sau cineva din foaierul politic să exercite presiuni asupra consiliului. Iar instituțiile statului sunt obligate ca aceste lucruri, cel puțin, să le ia în considerare. Nu mi se pare normal să apară înainte de fiecare ședință de consiliu anumite poziții prin presă, pe facebook și prin alte lucruri și dvs. să fiți deturnați ca interesul orașului să fie păgubit.

Am vorbit cu președintele Consiliului și am cerut o ședință comună, ați asistat la o ședință comună în care am fost mințiți în față. Am cerut o ședință comună pentru a duce la îndeplinire hotărârea pe care cred că o veți lua în calcul, iar diferența de preț pe care nu avem cum să o acoperim, că vreți voi, că nu vreți, eu ca Executiv trebuie să o pun în practică. În momentul în care eu nu am o soluție, automat gunoiul ce să fac cu el? Să îl pun unde? Ca diferența de preț la ce ați votat rândul trecut să o acopere Consiliul Județean diferența care s-a aprobat de la Sighișoara la Odorhei. Nu există altă soluție. Gândiți-vă că lunile astea zboară, vin sărbătorile că toată lumea e cu gândul la porc, în momentul ne trezim în 1 ianuarie vă întreb ce facem. Râzi domnul avocat (n.a Olimpiu Sabău Pop). Nu cred că există nicio rațiune mai importantă decât a servi cetățeanul, deci nu am altă soluție decât să sensibilizez opinia publică, nu de maniera facebook-ului și a lucrurilor ascunse în spatele unor decizii în puterea nopții, nu la lumina zilei. Deci până la urmă ori vă apărați hotărârile și în momentul în care știți că ați luat o decizie corectă ori după aceea o dăm cotită și ne adoptăm statutul de slugă sau de colonialist sau de colonizat.

Am fost chemați o parte dintre noi să dăm cu subsemnatul pe la DNA, ce vă e rușine de ce ați votat, lăsați-i să cerceteze, dar asumați-vă responsabilitatea mai departe, în felul ăsta vă acoperiți ce. Îs vizibile pozițiile noastre, ce vă e teamă? Fiți convinși că, dacă aveam posibilitatea prin dispoziție, nici nu vă întrebam. Pentru că interesul e să servesc orașul și nu golani politici care pot să deturneze. Aduceți-vă aminte că s-a deturnat polul de competitivitate, s-a deturnat supercomputerul, s-au deturnat mari proiecte ale acestui oraș, ce vreți să ne lăudăm între noi?

V-am spus că e o competiție și Tîrgu Mureșul e într-o situație defectuoasă în momentul în care pur și simplu această încrâncenare tâmpită care de un timp încoace domină, nu e normal, vă spun. Cine vă împinge la o decizie, mâine – poimâine o să vă ceară voie să mergeți și să vă sărbătoriți zilele de naștere. Nu mi se pare corect, studiați-o, cereți soluții, dar unde nu-i o soluție trebuie să luați o decizie.

Ați văzut pe cineva să cheme pe doamna președintă sau cei de dinainte că nu s-a rezolvat problema gunoiului, eu nu am văzut pe nimeni. Ați văzut în Consiliul Județean ce părere aveau ei. Doamna avocat (n.a. Karacsony Erdei Etel), ați întrebat Consiliul Județean, v-a lămurit domnul președinte. Mă bucur că v-ați interesat, dar ar fi subuman ca cineva din Executiv să vă dezinformeze. Noi nu suntem puși aici la păcăleală politică, păcăleală politică fac alții ceea ce e responsabilitate pentru viitorul orașului. Asta-i situația, nu a condiționat-o nici orașul, nu am generat-o noi. Vine deszăpezirea în iarnă, poate să fie polei poimâine, ce vreți să fac, să râdeți în sediile partidelor unii? E normal, vă întreb? Și mai ales mă refer partidelor care guvernați această țară. Veniți cu soluții, vă rog eliberați-vă o dată de problema asta, vă rog mult, e o perioadă dificilă, e o perioadă, administrația înseamnă curaj, curajul vine din cunoaștere, apelați la orice metodă sau posibilitate care pot să v-o permit, să pot să v-o asum, să vă faceți expertiză la orice domeniu. Nu mai fac exproprieri în oraș că sunt acuzat de nu știu ce, dacă m-au acuzat 20 de ani că tot ce se făcea în oraș eram eu cu nevasta și neamurile mele, m-am plâns? Deci administrație înseamnă responsabilitate, cunoaștere și decizie, deliberativul, așa e legea acuma. Nu vreau să apelez la șmecherii să pun consiliul în inferioritate, niciodată, dar din moment ce văd că încontinuu se freacă, încontinuu, nu am participat, să nu tensionăm, să nu creem niciun fel de jignire politică, altul se poziționează politic ca să înjure primarul, nu cu asta câștigați, oameni, buni, oamenii vor soluții, grele, ușoare, cum sunt, dar vor soluții, asta ne diferențiază de alte lucruri. Sau vreți să ajungem ca la Rădăuți sau nu știu unde mama dracului că Guvernul dă ordonanțe de urgență pentru că nu se găsesc soluții administrative, e râsul lumii. Niciodată nu a fost situația, încă o dată vă spun, cei care sunteți mai noi, n-a existat niciodată, au existat încrâncenări, au existat nelămuriri, dar lucrurile au pus problemele orașului înainte, nu să filtrați chestia că vă premiază cineva pentru atitudini nu știu de care, nu vă premiază nimeni, e numai chestiune de timp când puteți să picați oricare, să ajungeți în fenomenul ăsta, pentru că asta a creat clasa politică, nu noi am pus delatori aici viceprimar (n.a Ionela Ciotlăuș), când v-am spus atunci nu m-ați ascultat. Dintr-un om de nimic, nimic iese, nu o folosiți ca să vă facă jocuri politice că nu din asta câștigați și nu din asta se punctează. Ne vom lupta în țara asta ca fiecare când spune ceva să și răspundă, să vedeți atunci curajoșii cum se ascund de nu îi mai vede nici dracu’. Dar nu-i normal să blocăm proiecte mari ale orașului sau gândiri de soluții de criză la un moment dat doar prin prisma asta.

Iertați-mă pentru modul, dar acum vă spun din suflet pentru că asta aud și eu pe stradă, asta vă cer oamenii pe stradă și nu mă uit doar prin prisma isteriilor televizate sau bucuria proștilor pentru ce se întâmplă la primărie. Nu se întâmplă nimic, vă garantez acest lucru. Mulțumesc mult.

1 COMENTARIU

  1. Citez din text
    „Iertați-mă pentru modul, dar acum vă spun din suflet pentru că asta aud și eu pe stradă, asta vă cer oamenii pe stradă și nu mă uit doar prin prisma isteriilor televizate sau bucuria proștilor pentru ce se întâmplă la primărie. Nu se întâmplă nimic, vă garantez acest lucru. ” ……..
    Si eu prostul credeam ca la primarie se lucreaza (ca bani frumosi iau alesii nostrii), datr dl. primar m-a lamurit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.