Mostră de management – Dorin Florea în ședință cu directorii din Primărie

22336

Fără nici un comentariu sau apreciere făcută pe marginea modului în care primarul conduce instituția PRimăriei Municipiului Tîrgu- Mureș, redăm mai jos scriptul unei părți dintr-o ședință operativă cu directorii din Primărie:

V-am spus acum 6 luni. Sau nu 6 luni, pardon, 3 luni… n-aveţi nici o obligaţie cu consiliul, că asta a fost subiectul care am vrut să vorbim azi dimineaţă. N-aveţi nici o… nu suntenţi subordonaţi nici controlaţi de nici un fel de Consiliul Local. Să ne înţelegem, eu nu pot să las primăria la îndemâna unor gunoaie care lucrează în solda nu ştiu cui şi care încearcă în continuu să îşi bată joc de această instituţie şi implicit de mine sau de voi nu mai discut. Că acceptaţi! Nu aveţi ce să staţi de vorbă cu nimeni! Doamna arhitectă conduci biroul ăla de informaţii, te rog să imi spui săptămânal fiecare informaţie de 10 ori, fraze, proiecte de hotărâri, acorduri de comisie şi le publicaţi pe site, aveţi vreo problemă cu ăstea? Ăsta e singurul lucru care puteţi să daţi domnului consilier că e in biroul dumneavoastră, nici măcar consilierului, prin biroul lor, relaţii cu consilierii se trimite scrisoarea, se găseşte pe pagina de internet a primăriei, este dispusă din data de, punct şi cu asta vă vedeţi de treabă. Am înţeles că vin la voi directori, exact ca pe timpuri când a venit putoarea aia ordinară crezând că vă daţi bine, că sunt unii care încearcă cu mediocritatea aia şi cu derbedeii ăştia să îşi araete inteligenţa şi cât de deştepţi sunteţi în a da relaţii. Nu aveţi în fişa postului aşa ceva!

Nu trimiţi nici la secretar, nici secretarul nu este aicea… Este singurul lucru ceea ce puteţi…. şi uşa nu se deschide la orice cetăţean care poate adresa o întrebare, da? Eu v-am rugat foarte mult, din eficienţă pentru primărie….. Ordonaţi-vă timpul!Nu mi se pare corect, ca omul când il taie capul să vină să arunce, pentru că el nu doreşte altceva decât să arunce rahat şi mocirlă , şi după aia merge şi zice daţi-mi solda vă rog… Deci încă o dată, cine mai prind în timpul serviciului că se trage brăcinari cu domnii consilieri, că dacă e om de bun simţ şi să vină să întrebe, nu e nici un fel, că sunt convins că o faceţi cu plăcere. Dar care vine un gunoi, o un împuţiciune ordinară care are numai ticaloşenie în el , şi să văd cu cat ăsta v-apucaţi il pupaţi ….n-aveţi obligaţia aia, să ne înţelegem. Obligaţia voastră este Consiliul local şi în comisii şă explicaţi, nu în afara lui. Nu mi se pare corect să întrebe ceva ce se găseşte pe pagina de internet, nu mi se pare corect să nu postaţi… mai ales c-am angajaţi acolo! (…)

Mi-e ruşine să mă duc şi jos acolo, ferească Christos, femeile, nu ştiu parcă-s apucate. Când le văd acolo in ghiniţa aia jos, stând şi fumând ca proastele, eu aşa ceva nu am vazut, tac din gura şi nu zic nimic, am fost fumător şi eu, dar aşa ceva nu făceam, să mă duc ca boul la cuib să trag ca boul la ţigări, nici pe stradă nu fumam. Găseşte-mi o solutie, bagă-le în stradă sau fă-le ceva…Dar toata ziua sunt oameni care fumează din 15 in 15 minute ca să ştii şi asta.

Ziceţi ce probleme aveţi pentru sedinţele de consiliu. Îmi pare rău că nu am făcut operativa înainte de ședința de consiliu. Se fac până în data de , se depun materialele până in data de, aveţi timp să le treceţi în revistă să le ordonaţi juridic de toate felurile (…) Nu mi se pare corect să nu vă băgaţi materialele în care într-adevăr mă mă întindeți cu lucrările. Ţi-am spus de centru, ți-am spus Luciane, unde văd vă dau telefon ca să nu staţi(…) te doare în cur şi pe tine(…) Nu te aștepta decât să puște la iarnă. V-am spus faceţi acum un inventar cu toţi şoferii, cu toată poliţia locală să vă ajute sa periaţi oraşul şi să demaraţi de urgentă, plombajele în zonele afectate. Te rog să amendezi cazul de pe Budiului, să îl chemi pe directorul ăla care a venit la mine spăşit şi să ii spui: domnule director, n-a trecut 3 săptămâni de când (…) hai să iţi arăt ce-i cu Budiului (…).

Litigiul cu E-onul domnu… Litigiul cu e-onul (…). La pod, s-a trimis retur hârtiile. Nu! Specifici în text: tot ce înseamnă studiu, analiză, proiect, totul pică în sarcina Apelor Române. Ca să vedeţi cât de tâmpiţi sunteţi, vă dau exemplul podului de pe Secerei. A trebuit să mi se ia mie carnetul, ca să analizez o chestie, cât de cretini aţi putut fi. Puteaţi să faceţi de la bun început, să scutiţi sute de oameni de a li se ridica carnetul acolo, da? N-aveau nici o problemă acolo, puteau să circule exact cum circulă şi acum. Asta vă arăt în altă ordine de idei, că luați decizii, cât de restrictivi şi cât de ciufuţi sunteţi, mai ales Moldovane, încă o dată, ia-ţi un consilier dracu, dacă nu conduci. E o mare diferentă între unu care… de aia nici asta nu pricepe nici la dracu, nici tu, dacă nu conduceţi, când veţi conduce veţi vedea câte sute de agresiuni are un conducător auto. Toată lumea i se cacă exact în capul lui şi în parbrizul lui. Şi vine golanul de la circulaţie care atâta a învățat în 6 luni cum să (…). Dați-le de cap! (…)Dar e o ţară plină de o impostură din aia, nu ştiu nu o pot suporta, cât de tâmpiţi suntem cu toţii! Eu tot asta vă cer, acolo vă duceţi şi voi. Ia întreabă-l pe directoru’ de la Locativ dacă ia tremurat mâna când şi-a semnat fiţuica de bani pentru un proiect tâmpit care l-a făcut sau ai discutat cu el, ai analizat de ce mă trezesc acuma în pragu iernii și eu nu am unde să mut ţiganii din Băneasa. Dar vă doare în cur! Eu văd după faptul cum nu veniţi să întrebaţi la cabinet sau ceva, după aia îmi dau seama cât de… ce ai dracului de plafonaţi sunteţi. Deci te rog să-i chemi din concediu pe toţi… tot ce înseamnă… și de la tine de la cabinet. Aşa îi scutur pe toţi de mama dracului îi ia. V-aţi făcut o adunatură de nevolnici. Peste tot. A plecat în concediu, cine preia? Și nu știu dacă este ea delegată să ducă atribuții de director sau ce dracu e acolo (…)

Deci te rog frumos să verifici ceea ce spun. Deci sunt proceduri de urmat conform zilele nu ştiu de care … şi doamna se duce în concediu două săptămâni. (…) Dacă aveți probleme…
Deci încă o dată, dacă mai spuneţi o dată să aud că nu ştiu care din consilieri şi faceţi excese sau nu ştiu ce, mă supar. Pentru că n-ar fi nimic, dacă aş vedea că sunt preocupaţi de problema cetăţenilor. Nu! Sunt preocupaţi numai să distrugă. Şi cine nu crede, luaţi exemplu de la curva aia care a fost aici(…) Acolo vă duceţi, dacă asta vreţi.

2 COMENTARII

  1. Omul e total incoerent! Imi inchipui ce dezordine e in capul lui…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.