Tânăra vedetă a licitațiilor cu bani publici de la Primărie

15138

După primele articole legate de licitațiile Primăriei pe diferite achiziții de servicii suntem atenționați constant pe marginea acestui subiect. Așa că ia să vedem ce-a mai licitat în ultime vreme Primăria și să vedem ce noi „abonați” avem la banul public.

Poate sunt dintre dumneavoastră cititori care ne urmăresc și pe pagina de Facebook și au văzut la un moment dat pe Dragoș Feurdean cum ne critica pentru că n-am prezenta adevărul despre aceste licitații, ci vrem doar să criticăm Primăria. Parțial avea dreptate, vrem într-adevăr să criticăm Primăria atunci când ne cheltuie banul public în așa fel încât să ne producă pagube. Pentru cei care nu știu ce e cu acest domn Dragoș Feurdean, trebuie spus că e un amic al viceprimarului Claudiu Maior, care și-a început destul de remarcabil racordarea la banul public prin contractele cu Primăria, instalând celebrele containere subterane pentru deșeuri, la 5.500 de euro bucata. Știrea aici. Însă firma lui știe și să izoleze termic blocurile, ceea ce e foarte bine având în vedere că Primăria chiar asta face pe banii noștri, în mod discriminatoriu și arbitrar. Detalii despre licitația de 550.000 de lei adjudecată de Feurdean, aici.

În 5 noiembrie, Primăria licitează niște servicii de marcare a drumurilor publice și mentenanță a semafoarelor. Chiar dacă legea spune că trebuie să fie publicat și procesul verbal de deschidere a ofertelor, s-a afișat o simplă declarație privind ofertele primite și, surpriză, în capul listei dăm din nou de SC DF Dragoș Feurdean SRL. Semn că firma lui știe să facă și marcaje rutiere, mai ales din bani publici, mai exact pe un contract de 2,8 milioane de lei fără TVA. Încă nu știm cine e câștigătorul licitației, dar îl putem intui.

Două zile mai devreme, pe 3 noiembrie, se deschideau ofertele la altă licitație, de data asta pentru întreținere parcuri și locuri de joacă, precum și parcuri de câini. Valoare estimată a contractului, puțin peste 1 milion de lei. Unic ofertant, SC DF Dragos Feurdean SRL, susținut de Energoplus. Ce e foarte interesant aici e că, deși Ordinul 302/2011 care reglementează modelul procesului verbal de deschidere a ofertelor spune că trebuie publicată și suma ofertată, aici ea nu apare. Deci nu știm cât a ofertat Dragoș Feurdean, știm însă sigur că a fost unic ofertant, deci putem lesne intui cui îi va fi atribuit contractul. Curat transparență.

Acesta este domnul Feurdean, care ne-a criticat pe Facebook pentru critica noastră adusă cheltuirii banului public de către Primărie. Apoi a început să ne înjure birjărește, până am fost nevoiți să-l banăm. Mai merită spus și că, de când s-a racordat la contractele Primăriei, i-a crescut profitul de la 1.246 de lei în 2011, la 31.075 de lei pe 2014. Și am îndrăzni din nou să anticipăm că datele vor fi pe creștere la următoarele bilanțuri, având în vedere licitațiile de mai sus.

În final, câteva detalii despre licitația pentru autobuze. Pentru că azi e programată depunerea ofertelor. Interesant aici e că la valoarea de 12,09 milioane lei fără TVA, se vor achiziționa între 4 și 20 de autobuze. Nimeni nu știe câte, ci doar că achiziția se va face într-o perioadă de 3 ani. Totuși, între 4 și 20 de autobuze e o diferență care sunt curios cum ar explica-o specialiștii în achiziții din Primărie. N-au fost în stare să facă o minimă cercetare de piață ca să afle prețul diferitelor tipuri de autobuze sau pregătesc ceva?

6 COMENTARII

  1. Noroc ca exista acest Feurdean..altfel nimeni nu era capabil sa efectueze aceste lucrari.
    Totusi, nu trebuie urmarit doar profitul, cu ”cateva cheltuieli” obtii un profit micut. Trebuie privita si cifra de afaceri, respectiv 824.964 lei in 2011 si peste 1 milion lei in anii 2013 si 2014.

  2. Un targumuresan

    Comenteaza maaai ! Noroc cu Dragos ca el face , dar decat sa castige licitatiile niste oameni care nu fac nimic , ale caror vorbe sunt doar asa , de fatada, mai bine cu el. Cati bani ai luat pentru acest articol! Sti vorba aia: „Daca taceai , filosof ramaneai” ? Conformeaza-te! Locul oamenilor ca voi e acolo in subterane unde Deagos a instalat tomberoanele!

    • Ți-am răspuns mai sus, că văd că acum vrei să treci în anonimat. Nu mai insista, te rog, că n-are rost.

  3. Dacă ați angajați la Drogos si ați vedea că se repară parcurile si nu sunteți în stare sa le îngrijiți după o săptămână sunt distruse tot pe Dragoș ați da vina .Învățați sa va îngrijiți bunurile si după acea criticați Mai ieșiți prin parc si mai uitați va in jurul vostru cit ați distrus si alti se chinue sa le prepare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.