POL consideră că reforma clasei politice se va face doar prin implicare

2623

În contextul creat de protestele din ultimele zile, ca rezultat al regretatelor evenimente din Club Colectiv, Partidul Oamenilor Liberi (POL) Tîrgu-Mureș consideră că reforma clasei politice este un deziderat realizabil numai prin implicare. Oamenii din stradă trebuie să se implice în viața politică, să înființeze partide noi și să-și canalizeze revolta împotriva politicienilor corupți în proiecte cu care să concureze actualele partide compromise.

Reamintim că POL s-a născut ca idee și activitate mult timp înainte de decizia Tribunalului București care consemna înființarea juridică. Am propus modificarea Legii Partidelor când tema era una exotică, am militat ani de zile pentru acest deziderat, când contextul a devenit favorabil dezbaterii am făcut lobby, iar mai apoi am participat activ la procesul democratic de modificare a legii în Parlament. Până la modificarea legii era nevoie de 25.000 de semnături din 18 județe pentru înființarea unui partid, însă acum, oricare 3 persoane de la proteste pot obține cadrul legal pentru a se manifesta politic și pentru a candida în alegeri.

Am militat și milităm în continuare pentru îmbunătățirea legii astfel încât, la fel ca în majoritatea democrațiilor vest-europene, cetățenii să se poată înscrie în competiții electorale printr-o simplă listă civică, fără să fie nevoie de alte formalități suplimentare pentru înregistrarea ca partid. Susținem și încurajăm formarea de noi partide, oferim consultanță celor interesați și credem că doar o concurență reală și în acest domeniu poate aduce forțe proaspete cu idei novatoare, din care cele mai bune să se cearnă și să formeze noua clasă politică pe care toți ne-o dorim.

Cu respect,

Dan Mașca
președinte POL Tîrgu-Mureș
str. Poștei nr. 1
pol@oameniliberi.com
0745.992.463

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.