POL solicită Primăriei Tîrgu Mureş: „Anulaţi licitaţia pentru tabliţe, deoarece nu sunt bilingve!”

9513

Către Primăria Municipiului Tîrgu-Mureș,
În atenția domnului primar Dorin Florea

Constatăm cu regret că persistați în a manifesta lipsă de respect față de toți cetățenii de etnie maghiară din Târgu Mureș, față de familiile mixte, față de prietenii și vecinii noștri unguri din comunitate, care își plătesc taxele și impozitele la fel ca și cetățenii de etnie română.

Revenim cu a doua scrisoare deschisă pe tema plăcuțelor stradale, în condițiile în care licitația pentru achiziția acestora înaintează și am reușit să avem acces la modelele pe care doriți să le achiziționați. Remarcăm contrariați că în caietul de sarcini al licitației de achiziție lipsesc modelele de tăblițe cu numele de străzi substantive comune inscripționate bilingv. Abil și manipulator, ați introdus ca modele exclusiv indicatoare cu nume de străzi substantive proprii, care în mod natural nu necesită traducere.

Vă solicităm anularea licitației de achiziție a acestor tăblițe care, în forma lor actuală, nu justifică în nici un fel cheltuiala bugetară. La un preț mediu de peste 100 de lei/tăbliță, cheltuirea a aproximativ 850.000 de lei din banii comunității pentru a înlocui niște tăblițe fără a rezolva problema inițială de la care s-a plecat, se traduce printr-o veritabilă risipă bugetară. Suntem convinși că acești bani ar putea fi direcționați spre domenii unde nevoile sunt mult mai mari. Cu această sumă s-ar putea dota școli, grădinițe sau, dacă realmente se dorește, ar putea duce la montarea unor indicatoare stradale cu adevărat bilingve.

Revenim cu solicitarea fermă de a oferi tuturor cetățenilor din Tîrgu-Mureș, indiferent de etnie, același respect. Cetățenii români de etnie maghiară din Tîrgu-Mureș au, potrivit legilor în vigoare în România – Carta Europeană a Limbilor Regionale și Minoritare ratificată de România prin Legea nr. 282/2007, Convenția Cadru pentru Protecția Minorităților Naționale ratificată de România prin Legea 33/1995 și Legea 215/2001 privind administrația publică locală – dreptul de a avea numele străzilor substantive comune inscripționate bilingv.
Vă mulțumim anticipat!

Cu respect,

Dan Mașca
președinte POL
pol@oameniliberi.com
0745.992.463

6 COMENTARII

 1. ba voi n-aveti gram de viziune asupra vietii si va pierdeti vremea cu prostiile astea. sa vedeti cand o sa vina tiganii ca vor si ei in rromales, ca si ei sunt in numar mare etc…si ca ungurii sunt prea tampiti ca sa citeasca in romaneste? da-le apa la moara apoi mira-te ca astia nu stiu un cuvant in romana si ne facem de ras. sau asta e strategia disperata a POoLii sa adunte membrii din toate categoriile sociale? pentru aia ce mananca jeg de sub pamant ce o sa faceti? ca si aia va asteapta

 2. trilimbe trebe sa fie ca din martie apar islamistii….. Bula merge cu nevasta la gradina zoologica , in fata la cusca goriloiului constata ca goriloiului ii place de nevasta-sa si zice , mai nevasta ia hai sa ne distram , ia scoate tu textila sa vedem cum face goriloiul…. zis si facut , goriloiul zdranganea disperat cusca cand deodata pac-pac Bula ii da drumu’ goriloiului afara din cusca , nevasta o ia la goana disperata si Bula striga dupa ea ” ASA NEVASTA, CAND TE-AM RESPECTAT AM FOST PROST, HAI ? ACUMA SPUNE-I SI LUI CA N-AI CHEF, CA TE DOARE CAPUL, CA ESTI OBOSITA …” deci, ce mai e, cateva luni si imediat islamistii or sa va rezolve toate probleme repede si simplu : ori ca ei ori cu Kalasnikovu’, cale de mijloc nu exista :)))))

 3. Eu cred că e destul de normal sa fie în Romana,iar dacă ar fi și o a doua limba cred ca ar trebui sa fie în Engleză.Eu unul m-am cam saturat sa circul prin oraș și sa caut o strada Ungureasca pe care nici nu știu sa o pronunt,sau sa-i scriu numele pe navigație.

  • eu cred că asta e o rătutate gratuită: nu aveți cum să căutați așa greu, câtă vreme numele străzilor sunt acum doar în limba română.

   • Traiasca_jurnalismul_bine_facut :)

    Sa va mai documentati putin…sau sa mai circulati pe Gh Doja AKA Dosza Gyorgy…sau ceva mizerie de genul.

 4. Buna ziua! nu inteleg de ce insistati cu acest articol / scrisoare deschisa mai ales ca ati precizat ca este a 2-a. si mentionez ca nu intru in jocul dvs RO vs HU. Deci cum sa va adresati la dl primar sa anuleze o licitatie? voi cunoasteti cum functioneaza sistemul cu licitatiile publice? Ati auzit de CNSC? cunoasteti OG 34/2006 cu toate completarile si modificarile ei ? ei bine se pare ca nu va pricepeti dar sa stiti ca daca aveti o problema cu o licitatie publica trebuie sa va adresati la CNSC. asta scrie clar si in anuntul de licitatie ” Organism competent pentru caile de atac > Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor” cu tot cu adresa lor cnsc.ro. Dar nu oricand. legea spune ca aveti termen pentru contestatie in 5 zile de la data cand ati luat la cunostiinta de licitatie….deci continuati sa trimiteti scrisori la primarie ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.