„Partidul Oamenilor Liberi considera ca prioritate locală investițiile in dotarea școlilor

3377

Către Primăria și Consiliul Local Tîrgu-Mureș
În atenția primarului Dorin Florea, viceprimarilor Claudiu Maior, Peti Andras și consilierilor locali în funcție

Deoarece în următoarea perioadă se va realiza proiecția bugetară pe anul fiscal 2016, Partidul Oamenilor Liberi POL vă solicită organizarea unei dezbateri publice reale, care să implice cât mai multe persoane sau grupuri de persoane interesate de buna guvernare și cheltuirea responsabilă a banilor publici.

POL reiterează ca prioritate pe următorii ani regândirea construcției bugetare pentru finanțarea cu precădere a educației:

  • Dotarea tuturor școlilor și grădinițelor din Tîrgu-Mureș cu materiale didactice necesare asigurării educației la cerințele societății românești actuale (laboratoare moderne, săli de curs cu smart-board-uri, proiectoare, tablete etc.).
  • Dotarea tuturor școlilor și grădinițelor cu mobilier modern la standardele secolului 21.

O astfel de strategie va duce la eliminarea „fondului clasei”, colectat imoral și ilegal de la zeci de mii de părinți târgumureșeni. Măsura ar aduce o stare de normalitate, pentru că nu părinții sunt cei responsabili cu finanțarea bazei materiale din educație, ci, potrivit legii, administrația locală și centrală.

POL susține, de asemenea, promovarea unor proiecte de hotărâri de Consiliu Local, care să urmărească refacerea sistemului de finanțare a ONG-urilor active din Tîrgu-Mureș, urmărindu-se principiile echității și transparenței în cheltuirea banilor publici, astfel:

  • Eliminarea tuturor finanțărilor acordate unor ONG-uri prin asociere directă cu Primăria.
  • Organizarea unor dezbateri publice pentru refacerea regulamentelor de organizare a concursurilor de finanțare a proiectelor de sport, cultură, sociale și educație.

Realocarea spre educație a unor fonduri din domeniile finanțate în prezent cu sume considerabile de la bugetul local, fără rezultate benefice pentru comunitate, este primul pas în dezvoltarea orașului. Organizarea de concerte și evenimente publice cu acces gratuit pentru târgumureșeni nu va aduce niciodată plus-valoarea pe care un sistem de educație competitiv îl poate asigura orașului. Alocarea fără concurs a unor sume de ordinul milioanelor de euro anual pentru 5 cluburi sportive privilegiate, alese arbitrar, nu va crește niciodată un mediu propice sportului de masă.

Susținând cele de mai sus, POL își exprimă încă o dată dezacordul față de politica bugetară a actualei administrații locale, care continuă să finanțeze fără viziune pe termen lung. Cel mai recent exemplu vine de la rectificarea bugetară de săptămâna trecută, când alte 3 milioane de lei din banii contribuabililor au fost alocați pentru distracția populației:

  • 610.000 de lei – concerte gratuite
  • 1,2 milioane lei – ASA
  • 800.000 lei – BC Mureș
  • 240.000 lei – Cityus
  • 144.000 lei – CS Universitar

Președinte POL Tîrgu-Mureș,
Dan Mașca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.