Cum să primești idei și resurse private, iar tu să-ți bați joc de ele

4632

Am mai scris aici despre cum vin ideile bune către Primărie, iar Primăria alege, în cel mai fericit caz, să le ia, să le denatureze și să le implementeze exact pe dos. Asta în cazul în care are răbdarea să le asculte.

Azi vă supunem atenției o adresă trimisă la Primărie de către un ONG local, care, pe scurt, s-a oferit să facă treaba autorității locale, pe banii lor, cu know-how avizat. Ce-a făcut Primăria? A început să facă exact pe dos față de propunerea inițială. Dar să intrăm în detaliu.

12596425_10205742524388774_445668550_n

Unda Verde a identificat locurile din oraș unde se putea interveni, s-au oferit inclusiv să vină cu puieții care trebuiau plantați în locul arborilor îmbătrâniți și au oferit și modalitatea corectă de implementare. Unul din acele aliniamente la care se referă adresa celor de la Unda Verde este str. Budai Nagy Antal, unde trebuiau plantați puieți noi și „arborii maturi care încă trăiesc vor fi păstrați până când se dezvoltă și puieții nou plantați”. Ce a făcut Primăria? Se poate vedea în imaginea de mai jos:20160313_181048

Adică a măcelărit toți arborii existenți și încă n-a pus nimic în loc. Mai mult, pe alocuri a și tăiat cu totul. Acum așteptăm să vedem cum va justifica aceste tăieri folosindu-se de adresa Unda Verde, unde se vorbește într-adevăr și despre tăieri, însă făcute responsabil. Între timp, urmează noi tăieri:

2 COMENTARII

  1. Cum credeti voi ca o sa accepte vreodata sa faca cineva gratis o treaba buna cand fondurile alea alocate din bugetul de stat pentru rubrica respectiva, „trebuie” cheltuiti. Si cineva „trebuie” sa ii ia. Asa ca e normal ca in fiecare an o sa „trebuiasca” taiati copacii indiferent daca e sau nu justificata taierea lor. Tocmai de aia nu exista o parere avizata, nu se face un studiu, nu enimeni care decide ce copaci trebuie taiati la fata locului, dupa un plan bine stabilit, care are un inceput si un sfarsit. Adica un plan urbanistic, cum ii mai zic specialistii. Cum puteti voi sa aveti tupeul sa credeti ca se poate face si altcumva. Voi nu sunteti alesi deci sunteti prosti. Alesii de aia sunt alesi ca sunt si peisagisti si arhitecti si horticultori si manageri buni ai fondurilor publice. Ei daca decid ca trebuie taiat copacul din fata casei tale fiindca iti obstructioneaza tie vederea, o sa il taie. Mai ramane sa te prinzi ca ti-au facut un bine si sa iti dai si tu seama ce tare te deranja. Si sa ii alegi si data viitoare.

  2. Ajunge daca te uiti la poz 6 „Szkely …”strada IULIANA Maniu…..colti cu ” si deja stii cine conduce acest oras…
    Dar pana cand???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.