După 27 de ani, crimele revoluției vor fi dezbătute în conferință la Tîrgu-Mureș

4364

Revista LitArt are plăcerea de a vă invita la „Crimele Revoluției. Sângeroasa diversiune a KGB”, o conferință pe tema evenimentelor din decembrie 1989 susținută de jurnaliștii Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu. Evenimentul va avea loc duminică, 6 noiembrie 2016, de la ora 17:00, la Atelierul de Cafea, local situat în Piața Victoriei nr. 24. Accesul este liber.

Autorii au cutreierat America și Europa în turnee de mare succes și vin la Tîrgu-Mureș aducând cu ei adevăruri istorice despre evenimentele din decembrie 1989 și evoluții revoluționare până în 2015. Conferința va fi însoțită de proiecția unor secvențe din filmul „Moartea Ceaușeștilor. Trei zile până la Crăciun”.

Seria de autor Grigore Cartianu cuprinde următoarele titluri:
„Sfârșitul Ceaușeștilor” – vol. 1 din trilogia “Misterele Revoluției”
„Crimele Revoluției” – vol. 2 din trilogia “Misterele Revoluției”
„Teroriștii printre noi” – vol. 3 din trilogia “Misterele Revoluției”
„Cartea Revoluției”
„Jurnalul unui puci ratat”
„Hagi”
„Miracolul din noiembrie” – carte scrisă în colaborare cu Laurențiu Ciocăzanu.

La eveniment, veți putea achiziționa cele șapte cărți și filmul „Moartea Ceaușeștilor. Trei zile până la Crăciun”. Conferința va fi moderată de jurnalistul Adrian A. Giurgea, iar la final se va desfășura o sesiune de autografe.

Detalii despre autorii volumului „Miracolul din noiembrie”

Grigore Cartianu (47 de ani), născut la Brădiceni, com. Peștișani, Gorj, este unul dintre ziariștii cu notorietate mare din România. A condus redacțiile unor ziare importante (Adevărul, Evenimentul zilei) și a semnat mii de editoriale, interviuri și anchete gazetărești. În prezent este Ombudsman al grupului de presă Adevărul Holding și realizator al emisiunii zilnice Cronica de noapte, de la Nașul TV.

În 1991, la 22 de ani, a debutat în presă, la publicaţia cu cel mai mare tiraj din acel moment: revista Expres Magazin. Din 1992 a lucrat la cele mai importante cotidiene din România: Evenimentul zilei (1992-1996, şef departament), Sportul românesc (1996–1997, reporter special), ProSport (1997–2002, şef departament), Jurnalul Naţional (2002–2004, redactor-şef adjunct, apoi redactor-şef) şi din nou la Evenimentul zilei (2004–2008, prim-redactor-şef adjunct). Din aprilie 2008 până în februarie 2013 a fost redactor-şef/director editorial al cotidianului Adevărul.

Din 2006, Grigore Cartianu s-a dedicat cu pasiune elucidării evenimentelor sângeroase din decembrie 1989. Este singurul publicist român care a reconstituit în detaliu ultimele zile ale dictatorului român şi care a demonstrat, cu dovezi zdrobitoare, că răsturnarea lui Ceauşescu s-a produs printr-o lovitură de stat. A publicat 8 volume, vândute într-un tiraj total de peste 330.000 de exemplare.

Laurențiu Ciocăzanu (48 de ani), originar din Trocani, Gorj, este una dintre vocile oneste și credibile ale mass-media din România. A debutat în presa scrisă la scurt timp după prăbușirea regimului comunist. S-a șlefuit ca ziarist la BBC România, dar vârful carierei l-a găsit ca redactor-șef adjunct la Evenimentul zilei (2001-2006), apoi redactor-șef la Adevărul (2006-2008) și director editorial al publicațiilor Adevărul Holding (2008-2010).

A încercat o experiență antreprenorială în Spania, timp de un an și jumătate, apoi a revenit la marea sa pasiune: presa din România. Este invitat permanent al mai multor canale TV.

În primăvara anului 2015 a debutat ca autor de carte, publicând volumul “Miracolul din noiembrie”, alături de Grigore Cartianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.