Eșecul consilierului de campanie

4709

Am citit că Soós Zoltán l-a invitat la o dezbatere publică pe actualul – și după cum arată formula, eternul – primar, Dorin Florea. N-a trecut încă atâta timp încât să nu ne amintim că posibilitatea dezbaterii a fost propusă prima dată de Johann Stan pe Facebook.

Unul dintre elementele esențiale ale propunerii a fost ca aceste dezbateri să poată fi urmărite online și să fie difuzate și de către posturile de televiziunile târgumureșene. Așadar, după cum v-am spus, urmăresc și dau declarații despre această campanie prin ochii unui simplu alegător.

Vă ajut: simplu alegător înseamna că rămân pe partea nasoală a aparatului genital masculin, și cu asta nu sunt singur, aproximativ 99% dintre alegători au aceiași soartă.

Deci nu înțeleg de ce trebuie furate în mod deschis ideile POL-ului. Aș adăuga că prin faptul că nu înțeleg nu înseamnă că MĂ DERANJEAZĂ. Ce-i bun, îi bun și dacă se răspândește binele, îi bine – așa se spune în crâșmele secuiești, scurt și la obiect.

Nu odată am spus și scris: de abia aștept ca Soós Zoltán să-și anunțe programul, să fie ceva palpabil și în urma căruia să mă gândesc cui îi dau votul. Acum spun: mai bine n-o făcea. Sunt diafonii serioase cu programul lui Dan Masca, dar asta-i cea mai mică problemă, și pe mine nici nu mă deranjează în mod special. Problema e că au fost formulate într-un mod atât de necorespunzător.

Știu, nu Zoli le scrie, probabil are pe cineva pentru asta, dar să ne înțelegem, în Târgu Mureș, în campania electorală din 2016 să scrii un program politic de parcă ar fi un eseu al unui elev din clasa a 11-a, e rușine, și nu față de elevul respectiv. Toate astea după ce și-au bătut joc de proiectele traduse în maghiară a lui Dan Mașca, pentru că acestea erau traduse greșit. Și spun că dupa astea ei nu-s în stare să scrie un proiect palpabil, corect gramatical în limba lor maternă. Trist. Și asta mă deranjează din ce în ce mai mult în campania lui Zoli: că se îndreaptă spre o deficiență intelectuală unde acum se află Florea și gașca lui, crezând că îi vor bate în propriul lor nămol, ei bine, acest lucru este mai mult decât un păcat, este un eșec! În acest domeniu, tovarășul Florea are o rutină fără egal.

Nu demult a anunțat Soós Zoli că s-a retras din UDMR. Pentru asta îi acord mare respect. Având în vedere evenimentele din ultimele luni, este un lucru curajos ceea ce a făcut. Totodată cred că acest lucru se dovedește a fi un pas fatal din punctul de vedere al execuției technice a campaniei. Am fost acolo în 2002 in aula Facultatii de Sport unde Orbán Viktor si-a adunat votantii, ca – dupa esecul primului tur – sa intoarca rezltatul in turul doi – a pornit să facă imposibilul. Și azi mi se face pielea de găină când mă gândesc la acel discurs, și pot cita pe de rost elementele ei importante. Mai târziu am aflat care a fost secretul succesului dintre cele două tururi a lui Orban: i-a dat afară pe toți consilierii de campanie și a pornit după capul lui.

Nu era vina lui, ca nu a reusit sa intoarca rezultatul. Nu era nici vina noastra, votantilor simplii, noi am fi carat pe spate cladire Parlamentului peste Dunare, daca cerea de la noi Orbán. Da, totul a depins prostia de consultanților lui „experți” .Să fie asta învățătură de minte!

Felcser V. Örs

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.