Manifest pentru toleranță

4722

Martie, la Tîrgu-Mureș, are de obicei o semnificație mai deosebită. Atmosfera parcă se încarcă, spiritele se încălzesc uneori până la punctul de fierbere, solemnitatea cuprinde orașul, uneori alunecând periculos până la militarizare și umplerea străzilor de forțe de ordine. Oricând ne-ar plăcea să nu vedem acest lucru, în fiecare martie ni se aduce aminte că avem în istoria recentă o pată rușinoasă, de care, pentru că nu ne-am ocupat, și pentru că am căutat timp de 25 de ani soluții alternative de vârât gunoiul sub preș, n-am reușit să scăpăm iar ea, pata, e tot acolo. Și în fiecare martie revine în centrul atenției.

Nu ne-am propus să schimbăm ceva peste noapte, dar dacă e să construim ceva în această comunitate, trebuie să începem de la un manifest pro-toleranță pentru că, deși pare anormal, dacă nu începem militând pro-normalitate, cred că începem greșit. Așa că azi, noi cei de la Partidul Oamenilor Liberi, am dat citire manifestului de mai jos, pe care ni-l asumăm și susținem.

Mai jos, puteți vedea și imaginile de la conferința de presă susținută astăzi pe această temă și manifestul citit în limbile maghiară și română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.