Licitația pentru autobuze – start, licitația pentru plăcuțe – pe pauză

3686

Revenim la subiectul licitațiilor organizate de Primărie, pentru că după 1 ianuarie s-au întâmplat două lucruri interesante: a fost publicat anunțul de atribuire pentru o licitație de achiziții de autobuze, în valoare de puțin peste 12 milioane de lei și s-a întrerupt licitația pentru achiziția de plăcuțe stradale.

Să le luăm pe rând. La prima licitație, este vorba de un acord cadru care s-a semnat la finele lunii decembrie 2015 pentru, cităm din anunț, „achizitia de autobuze noi destinate transportului public în comun în Municipiul Tîrgu Mures – conform Caietului de sarcini II.1.5) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile) 34121400-5 – Autobuze cu podea joasa (Rev.2)”. Foarte surprinzătoare două aspecte, care merită menționate. Primul: nu s-a organizat licitație electronică. Al doilea: a fost o singură ofertă primită. Absolut surprinzător pentru orice privat care ar face o asemenea achiziție, absolut banal pentru Primăria Tîrgu-Mureș care s-a obișnuit să cheltuie sume de ordinul milioanelor de lei în acest fel. Tot în luna decembrie s-a semnat și prima tranșă din cele 12 milioane, un contract în valoare de 2,41 milioane lei semnat (foarte curioasă graba) la 30 decembrie 2015. Nici aici nu se specifică nimic legat de numărul autobuzelor care urmează să fie livrate. Asta continuă însă bătaia de joc din transportul în comun, despre care am scris de altfel într-un mini-serial de trei articole.

A doua licitație, este cea privind achiziția de plăcuțe stradale. Aici licitația a fost oprită deocamdată din cauza lipsei de ofertanți, însă Primăria poate relua oricând licitația în condițiile inițiale. Condiții despre care am mai scris de altfel, când am cerut regândirea modelului acestor plăcuțe.

Sursa foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.